Utgivningstillfälle: Tidskriftsbarometern 2022

29 Augusti 2022 kl. 13.00–15.00

Samhället förändras, men förändras tidskrifterna med det? Ny teknik och nya kommunikations- och distributionskanaler har inverkat på våra läsvanor. Detta har naturligtvis också påverkat de finlandssvenska tidskrifternas verksamhetsförutsättningar – men hur har tidskriftsfältet tagit emot denna nya era?

Förbundsarenan har i samarbete med Konstsamfundet och Svenska kulturfonden kartlagt de finlandssvenska tidskrifterna, deras behov och utmaningar. I Tidskriftsbarometern 2022 presenterar vi hur de finlandssvenska tidskrifterna upplevt de senaste åren och vilka deras största utmaningar, möjligheter och behov är.

Välkommen med för att höra mer!

Program

Inledande mingel
Vi inleder tillfället med mingel och servering. Förbundsarenans verksamhetsledare Mari Pennanen hälsar alla välkomna.
 
Hur mår de finlandssvenska tidskrifterna?
Janne Wass, Ny Tids chefredaktör och sammanställare av utredningen Tidskriftsbarometern 2022, presenterar resultatet av rapporten och lyfter fram trender och tendenser inom tidskriftsvärlden.
 
Framtidsanalys
Hur ser tidskriftsverksamheten ut i framtiden? Tidskriftsredaktörer och experter kommenterar rapportresultatet och funderar på hur resultatet kan användas i framtiden.

 

Utgivningstillfället äger rum på Bio Rex i Helsingfors. För alla som inte kan delta på plats i Helsingfors finns rapporten tillgänglig digitalt efter utgivningstillfället.

Anmäl dig här senast den 22 augusti.

 Plats
Bio Rex foajén
Mannerheimvägen 22-24Helsingfors
00100 Helsingfors