Helsingfors Bokmässa 26-29.10!

12.10.2017 kl. 17:58
Nu bara två veckor kvar till Hfors Bokmässa. Tidskrifterna har igen stor monter med plats för gratisutdelning av tidskrifter. Fler tidskrifter än någonsin tidigare är personligen på plats, dvs. 16 stycken!

Helsingfors Bokmässa står inför dörren.

Arrangeras som vanligt sista veckoslutet i oktober, i år 26-29.10. 2017. Tidskrifterna har igen en stor monter på 46 m2 i avdelningen ”Finlandssvenska Boken”. Vi finns ungefär mitt i den svenska avdelningen,  som också i år finns nära mitten av den stora hallen. Monternumret är 6 m m 61.

Vår monter har de senaste åren fungerat bra, och har därför i stort sett samma utformning  som senast. Enda skillnaden i år är att Tidskriftscentralen nu är i det ena yttre hörnet.     

Intresset för diskborden har glädjande nog i år varit större än någonsin. I år är 16 tidskrifter personligen på plats, varav fyra har delad disk: Astra, Ekonomiska samfundets tidskrift, Fanbäraren, Finlands Natur, Forum för ekonomi och teknik, God Tid, Ikaros (delad disk), Kustmedia (ByaNytt & KustNytt, delad disk), Landsbygdens folk, Ny Tid, Omslaget, Släktforskaren, Skärgård (delad disk), Språkbruk, Vi hörs.

Övriga tidskrifter deltar som vanligt med utdelning av gratisex. på de gemensamma tidskriftsborden.

Bokmässans öppettider har igen förlängts och är nu tors-lör 10-20 och sön 10-18. Tiden för uppmonteringen är däremot betydligt knappare än tidigare, och är nu bara onsd 25.10.  från kl 12. Koordinatorn är på plats från onsdag kl 12, och därefter alla mässdagar.

Som tidigare kan ni lämna in era tidskrifter antingen per post eller personligen direkt till montern.

Om ni levererar dem själva kan ni alltså gärna komma med det redan på onsdagen, från kl 12, och lämna det i montern. Man kan då köra fram till servicedörrarna, och vid behov köra också in i hallen, fram till kl. 16 på onsdagen. Då gäller servicedörrarna 6.6, 6.12, 7.5, 7.7. och 7.17., varav 6.6 är närmast. Men ni kan också göra det under själva mässdagarna, från torsdagmorgon kl 9 framåt. Ring i förväg.

Men ni hinner ännu skicka tidskrifterna också per post, till mig eller till mässan (adresser nedan). För post till mässan gäller att det helst ska vara leverans ända fram. För post till koordinatorn göller att den bör vara framme senast tisdagen 24.10.

Nedmontering av mässan sker sön 29.10. kl 18-22, via samma servicedörrar. Koordinatorn på plats till c. kl 19. Vill ni avhämta kvarblivna tidskrifter är det alltså säkrast då. Jag tar som tidigare med mig några lådor av det jag bedömer som värdefullast, men resten blir kvar. Jag tar gärna emot önskemål ifråga om vad jag ska rädda.

Ytterligare information fås av undertecknad. 

Thomas Rosenberg

koordinator för den finlandssvenska tidskrifterna

Drottninggatan 28, 07900 Lovisa

050 528 7171; koordinator@tidskrift.fi

Adress till mässan:

Helsingfors Mässcentrum

Helsingfors Bokmässa 2017

De finlandssvenska tidskrifterna    6 m m 61

Mässplatsen 1

00520 Helsingfors

Tidskriftsvärlden

tidskriftscentralen.fi »
samarbetsforum för finlandssvenska kulturtidskrifter

kultti.net »
samlingsplats för finländska kultur- och opinionstidskrifter

kulturtidskrifter.nu

företag som jobbar med spridning av kulturtidskrifter

tidskrift.nu »
samlingsplats för Sveriges kulturtidskrifter

tidskriftsbutiken.nu »
välförsedd tidskriftsbutik på nätet

tidningsbutiken.se »

prenumerationserbjudanden samlade på ett ställe

tidningstorget.se »
de flesta kommersiellt utgivna tidningar och tidskrifter i Sverige

Tidskrift.fi finansieras av


i samarbete med