85649_t.jpg

Tidskriftshyllan på G18 ger smakprov på finlandssvenska tidskrifter

Sedan några månader tillbaka har besökare i SFV-huset G18 haft möjligheten att plocka åt sig gratis tidskriftsexemplar ur Tidskrift.fi:s egen tidskriftshylla. I hyllan finns ett brett utbud tidskrifter. Kom förbi och plocka med dig en favorit.Läs mera »
83027_t.jpg

Tidskriftsbarometern 2022: Finlandssvenska tidskrifter omsätter 10 miljoner i år

Tillsammans ger de finlandssvenska tidskrifterna ut 470 nummer per år. Tidskrifterna sysselsätter 180 personer på hel- eller deltid och engagerar dessutom ett stort antal frilansare. Det är för många dags att tänka om gällande betydelsen av tidskrifterna.Läs mera »
82224_t.jpg

Skrivarkurs för tidskriftsredaktörer

Vill du pigga upp och utveckla dina texter i ditt arbete som redaktör? Kom med på skrivarkurs för tidskriftsredaktörer tillsammans med kommunikationsexpert Linn Jung.Läs mera »
82045_t.jpg

Tidskriftsrundan 2022

Hur ser framtiden ut för de finlandssvenska tidskrifterna? Vilka är de största utmaningarna och behoven? Nu kartlägger Förbundsarenan tidskriftsverksamheten på svenska i Finland.Läs mera »
81210_t.jpg

Vill du hjälpa oss med en utredning kring de finlandssvenska tidskrifterna?

Förbundsarenan har sedan 2020 hållit i trådarna för tidskrift.fi med verksamhet till stöd för de finlandssvenska tidskrifterna. Nu söker vi en person som kan sammanställa en rapport på basen av en enkät.Läs mera »
80613_t.jpg

Tidskriftskurs: layout

Hur skapar man snygga visuella helheter som tilltalar läsaren? Hur kan man med enkla knep göra tidskriften mer stilren och visuellt tilltalande? Läs mera »