83027_t.jpg

Tidskriftsbarometern 2022: Finlandssvenska tidskrifter omsätter 10 miljoner i år

Tillsammans ger de finlandssvenska tidskrifterna ut 470 nummer per år. Tidskrifterna sysselsätter 180 personer på hel- eller deltid och engagerar dessutom ett stort antal frilansare. Det är för många dags att tänka om gällande betydelsen av tidskrifterna.Läs mera »
82224_t.jpg

Skrivarkurs för tidskriftsredaktörer

Vill du pigga upp och utveckla dina texter i ditt arbete som redaktör? Kom med på skrivarkurs för tidskriftsredaktörer tillsammans med kommunikationsexpert Linn Jung.Läs mera »
82045_t.jpg

Tidskriftsrundan 2022

Hur ser framtiden ut för de finlandssvenska tidskrifterna? Vilka är de största utmaningarna och behoven? Nu kartlägger Förbundsarenan tidskriftsverksamheten på svenska i Finland.Läs mera »
81210_t.jpg

Vill du hjälpa oss med en utredning kring de finlandssvenska tidskrifterna?

Förbundsarenan har sedan 2020 hållit i trådarna för tidskrift.fi med verksamhet till stöd för de finlandssvenska tidskrifterna. Nu söker vi en person som kan sammanställa en rapport på basen av en enkät.Läs mera »
80613_t.jpg

Tidskriftskurs: layout

Hur skapar man snygga visuella helheter som tilltalar läsaren? Hur kan man med enkla knep göra tidskriften mer stilren och visuellt tilltalande? Läs mera »
77202_t.jpg

Testa en tidskrift

Är du nyfiken på tidskrifter? Kampanjen Testa en tidskrift pågår denna vecka, den 12–18 april och erbjuder dig möjligheten att beställa ett provexemplar av en finlandssvensk tidskrift.Läs mera »