72331_t.jpg

Bättre bilder! - workshop för tidskriftsredaktörer

Avsikten med workshopen är att öka deltagarnas kunskap om allt som har med bilder och bildhantering att göra; hur man tar bra bilder, hur man redigerar bilder, hur man använder bildbanker och vilka rättighetsfrågor som hör ihop med bildanvändning. Kursens lärare är fotograf Cata Portin, känd för sina fina porträtt och reportagebilder.Läs mera »
72330_t.jpg

Tidskriftsträff: Redaktörens arbetsrutiner 30.3

Välkommen med på vårens nätverksträff för tidskriftsredaktörer i Svenskfinland. Temat är arbetsrutiner. Vilka goda rutiner kan vi lära oss av varandra och vad krävs av en redaktion i framtiden? Vi inleder med lunch tillsammans, nätverkar och dyker sedan ner i temat under ledning av Mikaela Groop, redaktions- och informationschef på Finlands Svenska Marthaförbund.Läs mera »
72334_t.jpg

Förbundsarenan tar över Tidskriftsprojektet

Svenskfinland berikas av närmare hundra tidskrifter. Förbundsarenan håller från och med 2020 i trådarna för Tidskriftsprojektet, som erbjuder de finlandssvenska tidskrifterna stöd med gemensam synlighet och fortbildning. Bland annat erbjuds möjligheter till erfarenhetsutbyte för tidskriftsredaktörer.Läs mera »
72397_t.jpg

Tack för mig, Tidskriftsprojektet övergår i nya händer!

Svenska studieförbundet, numera Förbundsarenan, tar över Tidskriftsprojektet från 1.1.2019.Läs mera »
71449_t.jpg

Lyckad bokmässa med deltagarrekord

Årets upplaga, Helsingfors Bokmässa 2019, var en succé, med nytt deltagarrekord, 92 000 besökare. Tidskriftsmontern var välbesökt, och åtgången av gratistidskrifter stor.Läs mera »